Ventilation

Aggregat

Varje lägenhet i föreningen ett eget värmeåtervinningsaggregat från tillverkaren Fläktwoods av modell RDKR. Du kan läsa mer om aggregatet i beskrivningen från tillverkaren nedan:

Filterbyte

Två gånger per år skall filtren antingen rengöras eller bytas ut. När den röda lampan på panelen för ventilationen blinkar med rött ljus är det dags. Detta sker normalt om man fullgjort sitt byte vid dessa tillfällen en gång i maj-juni och en gång i november-december.

Som boende kan du välja att antingen rengöra de filter som sitter i genom att dammsuga dem eller så kontaktar du Bravida för att köpa en uppsättning nya. I lägenhetspärmen framgår hur du går till väga för att ta ut och sätta in filter samt tala om för aggregatet att du har rengjorda eller nya filter. Om du känner dig osäker och behöver stöd i detta kan Bravida hjälpa dig med bytet.

För att köpa nya filter kontakta Bravida på följande sätt:

  • Ring Bravida i Karlstad på 054-17 77 00
  • Be att få prata med Peter Fritiofsson på Serviceavdelningen
  • Säg att du vill köpa en ny uppsättning filter, vilket består av två (2) identiska filter, och ange filterbeteckning som motsvarar den lägenhet som du skall köpa filter.

Filterbeteckningar:

  • Lägenhet A14 och B14: RDKR 203045 Datapleat
  • Övriga lägenheter: RDKR 608370 S-FLO F7

Priset på en uppsättning filter kostar 2012 mellan 500-700 kr och leveranstiden varierar mellan 1-3 veckor.

Föreningen står för en (1) uppsättning nya filter varje år och då det bytet som görs december-januari.