Förvaring av gasolflaskor

Nu när hösten är här är det bra att känna till hur gasolflaskor som används till grillen under sommaren skall förvaras till nästa säsong. Nedan följer ett utdrag från sidan 8-9 ur broschyren Gasol för hem och fritidsmiljö (HÄR) från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap:

”Förvaring i flerbostadshus

I flerbostadshus får gasolbehållare med volym på vardera mindre än 5 liter (blå campingbehållare) förvaras. Behovet av gasol avgör antal behållare. Det normala behovet i ett hushåll anses vara en behållare för drift och en i reserv. I normalfallet blir detta två behållare med mindre än 5 liter vardera.

Förvaring på icke inglasad balkong

Det lämpligaste stället att förvara gasolbehållare i flerbostadshus är på en balkong, under förutsättning att den inte är inglasad. På en öppen balkong får behållarstorleken P11 (max 30 liter) förvaras. Om man vill kan behållarna förvaras i ett ventilerat plåtskåp för att skydda dem mot väder och vind.

Förvaring på inglasad balkong

För en inglasad balkong gäller samma förvaringsregler som inom- hus. Det innebär att gasolbehållare med volymen högst 5 liter får förvaras där.

Förvaring i vinds- och källarförråd och garage

Förvaring av gasolbehållare i vinds- och källarförråd och flerbils- garage är förbjudet.”

Lämna ett svar